Болничните заведения осезаемо ще усетят промяната с проектoбюджетa на Здравната каса

...
Болничните заведения осезаемо ще усетят промяната с проектoбюджетa на Здравната каса
Коментари Харесай

Меджидиев: Болничните заведения осезаемо ще усетят промяната с приема на новия бюджет

Болничните заведения осезаемо ще усетят смяната с проектoбюджетa на Здравната каса за тази година, който ще е с над 582 милиона лв. повече по отношение на миналата година. Това е една сериозна стъпка, която успяхме да осъществяваме с общите старания сред екипа на Министерството на здравеопазването и Надзорния съвет на НЗОК. Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в по време на Националното работно заседание за обмяна на положителни практики в ръководството на лечебни заведения за болнична помощ в курорт Албена.

Здравният министър добави, че тази помощ ще спомогне за увеличение на ниско остойностените детските пътеки, пътеките на вътрешни заболявания, в хирургичната област и други По думите му, след извоюването на държавно финансиране на регионалните лечебни заведения, това е второто най-значимо достижение по време на неговия мандат.

„ Здравеопазването е една от най-големите структури в страната и от него зависи нашата национална сигурност. А нашата задача е с бързи стъпки да се върнем в елита на обществото, тъй като най-голямата премия за един доктор, е благодарността на пациентите. “, съобщи министър Меджидиев. В умозаключение той благодари на лекарската общественост, в името на която е поел тази отговорност преди 9 месеца, за оказаните поддръжка и подпомагане. „ Аз съм един от Вас и преди да съм министър на опазването на здравето, аз съм доктор. “, показа искрено министърът.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР